CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 28 October 2012

JOM MAIN KUTU NAK ?



                                          KUTU?????????????????????


  Meh aKu gTAu apa tu kutu?kutu tu sEjeNis uLat yG aDe kaKi,tangaN,kepaLA n beRwarNa kOko bG 

aNak kUtu,n kaLer itAm pEkat bAgi bApAk @ ibu kuTu ...(sILa bAyangKAn seKarAng N hAmeK 

pLastik cEpat2 utK munTosss...!!) ha ha..mCm maNe aKu taHu kUtu mCm tu,waKtu keCik2 dUlu aku 

PeNah aDE kutU,,,bUkaN kuTu aTas kEpaLa jeR,dLm tLinGa aku pOn kuTu bAbi  perNah maSuk...(cIte    

benaR dIsitU)..tP tU dUlu La,wAktu zAman cHeq hIngUs2 dUlu...sKrg slEpas mgUnakan peNtIn aNti 

kELiaQmuMor,rAmbUt cHeq idOk la lg berKerHutu...bEnDa aPe dAh aKu nak cEritA tadI...haaa,,bUkan 

kuTu tu yG aKu naK pOtpeT kaN disIni... 



sEbEnaRnye aKu nK pRoMote Ler sKet paGe jom kutu nIh...aKu tErtaRik naK joIn saMa seBab bAnyak 

pAkej yAng dItawaRkan,nAk kOngSi nGan rEadErs kt sIni..kUtu yG dItawaRkan iAlah kUtu bArang,kuTu dUit n mAcaM2 lagI la...koRang tgK kt sIni,lAu bermInat 

nAk jOin,Korg aDD fAceBooK aKu kAt tePi seBeLAh kaNan kOrg niH..n pM aKu a.s.a.p..YanG paLing 

pEntinG pAge iNi bOleh dIperCayaI 100%...!!hA,lAu aKu tIpu,kOrANg bOle hEmpuk kEpaLa aKu 

ngAN kUaLi..hUa3


nI ANtaRa pAkeJ meNarIk dAlam 'jOm kUtu' ..kOraNg sUrvEy La dUlu nAk yaNg maNe..kELebIhaN 

jOin kUtu ni kOrAng mAmpu mEmiLiki bEnda2 nI semUa dENgaN bAyarAn sEcara aNsUran sELAin 

dApat La mEngEratKan sILAtUraHim aNtAra kIta kaN...nI dEtaIL sErBa seDikit jEr dULu,Lau KorAng 

bErMinat n nak tAu dEtaIL peNuh,,mUdah jEr..cLicK LiNk Nie 



KUTU SAMSUNG GALAXY SIII
RM 200/2 WEEKS X 10 =RM2000
DURATION = 20 WEEKS @ 5 MONTHS
JIKA PRICE KURANG DARI HARGA DIATAS WANG AKAN DIKEMBALIKAN KPD SESAPE YG PUNYE TURN MASA TU

1.@[100000604225100:2048:Siti Nur Atikah]
2.@[100001462716337:2048:Lea Zlea]
3.@[100003719996498:2048:Purpledot Biz]
4.Qaseh @[100000114875635:2048:Qaseh Nurain]
5.
6.
7.
8.
9.
10.

SAPE BERMINAT LEH pm Azieha Shikh Mahamod dulu utk confirm penyertaan dan nama akan di siarkan di group ini..setelah quota penuh baru kutu akan dijalankan dan start bayar.sape sahkan penyertaan die dapat turn dulu...
KUTU SAMSUNG GALAXY SIII
RM 200/2 WEEKS X 10 =RM2000
DURATION = 20 WEEKS @ 5 MONTHS
JIKA PRICE KURANG DARI HARGA DIATAS WANG AKAN DIKEMBALIKAN KPD SESAPE YG PUNYE TURN MASA TU













KUTU SET SAUNA DIVA STEAM
RM60/2WEEKS = RM480
DURATION = 16 WEEKS@ 4 MONTHS

1.Faridah Abd Moin
2.@[1217956674:2048:Azieha Shikh Mahamod]=1,
3.
4.
5.
6.
7.
8.

SAPE BERMINAT LEH pm Azieha Shikh Mahamod dulu utk confirm penyertaan dan nama akan di siarkan di group ini..setelah quota penuh baru kutu akan dijalankan dan start bayar.sape sahkan penyertaan die dapat turn dulu...
KUTU SET SAUNA DIVA STEAM
RM60/2WEEKS = RM480
DURATION = 16 WEEKS@ 4 MONTHS


























KUTU SAMSUNG GALAXY ACE PLUS
RM75/2WEEKS X 10 =RM 750
DURATION = 20WEEKS@ 5MONTHS

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.


daftar nama anda dulu dgn pm @[1217956674:2048:Azieha Shikh Mahamod]

KUTU SAMSUNG GALAXY ACE PLUS
RM75/2WEEKS X 10 =RM 750
DURATION = 20WEEKS@ 5MONTHS





Saturday, 27 October 2012

Riang Ria Aidiladha


   Lamanye,lamanye,lamanye xjenguk my lebeliy blog nih...rindu,rindu,rindulah!! 
oPs,seBelum tU aku aSe belUm teRlambat nak uCapkan seLaMAt meNyambut aIdILadha yEr aWak2 yg bEraDA dLm zOn ni...caMne rAya kOrang tAhun ni?mEsti mEriahkaN??meSti aDe kebAbOOm mlM raYa aritu kAN?xPon meSti byK pErtumPahan dArah yg bErLAku dI seKitar kAmpung kOrang kn kn kn....sEronok saMbut aidiladHa ni,yG pentinG kIta dPt mEndALamI erTi aIdILadhA sEbenAr...yG paLing bEst bILa mEnjeLang jer aIdILadhA,rAmai yg KetUk piNtu ruMAh aKU,bAgi dAging yG mEreKa kOrBAnkan..iTU la rEzeKi naManya...mAKLOnG la,Lau hAri2 bIasA dAging yG 'fResh' dijual tePi2 jaLan aGak sUsaH nk cAri n hArga dAging leMbu sEkaranG aGak mAhaL la jUgak..xSiLap aKu 22hinggit sEkILo..yOu'LL nMpk x pErbeZAannyer dIsitu...?sO,hArgAiLah aIdILadHa dGn peNuh kEsyuKUran..


  BaCk tO mE,aIdILadha kaLi ni aKu bErsAmA fAMILy bALik bEsUt..kAMpung waLid aku...sAmpaI kt kG aKu,teH a.K.a maK seDara akU wAt nASi minYak...fuH..meMang tErbaEk La nAsi miNyaK bELiaU..aKu tAmbAH saMpai tIga kaLi..bAguskAN diEt akU?? hA Ha hA....LepaS abEs jeR acAra mAkan saMpai xHinGat dUnia...bErMULa LA aLkEsaH 'bErpOtogEdik' wif adeQ aku yg seMemaNgnyEr meNAnti aKu uTk bGedIk...haHAha...xByk pON sBb fOn bELiAu kEhaBisan bEtrI..sEmpat sNAp piC dye jeR...kesian kt Aku xDpt..Last2 terPaksa LA pAkai tEpOn cAnggIh nOkiA x2 yg bErMegA pixEL 2.0 jer...bEtteR LA an dPd xdE lgSung...ha ha ha....

tHen,iNiLah hAsILnyer..sEkadAr keNAngaN utK aIdiLadha tahun ni..cikidauddd!!!



aDiK aKu pAKai bAju mErAAH cAntIQkAn?



hI hO HE




sO pRoud wHen sHe tALL tHAn mE..!!:p



LaStLy,SALam aIdILadHA dAri aKu :)


sEKiaN...aSSALAmmUALaikum...:)))

Wednesday, 5 September 2012

Takdir Kita

   Selamat malam readers,sedikit ungkapan utk dikongsi bersama..:)

  Allah tahu hatimu perit menahan luka.. 
 Allah mendengar doa-doa dan tangisanmu meminta..
 Namun bukan kerana DIA tidak mempedulikan nasib hamba-hambaNya..
Tetapi sebenarnya DIA sedang memberikanmu yang terbaik.. 
walau kamu sebenarnya yang tidak menyedari.
 Bukan senang untuk redha dan pasrah..
Hati perlu kuat dan tabah.. 
Yang pasti, "setiap yang berlaku ada hikmah
     Jaga hati hiasi peribadi, bimbing jiwa dekatiNYA..:)









kerana...









Saturday, 1 September 2012

LeManG oH LeMang


                                                       ASSALAMUALAIKUM

   Entry kali ni berkisarkn tentang bahang yang membakar seluruh family aku apabila menjelangnye ramadhan..Lemang sgt sinonim dlm kehidupan kami every year...:) seronok tau wlaupon ada yg smpai menitiskan air mata (xde org laen,aku ler tuh) sbb xtahan ngn asap yg tebal tp smua tu xmematahkan semangat kami utk menjual lemang2 trsebut..

     Jualan lemang ni memg kalu nk cite,bleh dkatakn evry year tjual mcm goreng pisang panaihhhh... Malah ada yang dtg utk mbeli tp kmi tpaksa menolak cuz lemang yg dtempah lebih byk dpd yg djual..tP kan ade pkara lucu yg mbuatkn kmi tgelak bila ade yg dtg beli n xdpt sbb lemang da abes,mula la wat alasan bini mengidam lemanggg..hahaha ade jgk , smpai walid da sediakan sbatang lemang yg dbuat khusus utk org beralasan meNGIDAM..hua3...Ok la,pada sape yg nk rasa lemang kami ni,ley la wat tempahan lebih awl keyh,.
:D
 
 

Layan pic yg sempat di sNap utk Lemang yg dibakar wat kali kedua sempena oPen hOuse


hot,hot,hot!!!!     


ayahandaku :)



cOwok gaNteng nIh

PsSttt:riNdu kT aRwaH aKi aKu yG sLAlu pgIL akU 'dOdOL' :(

Tuesday, 28 August 2012

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Assalamualaikum,,finally my first entry dah pon bley publish..yeayyy!!:)

 Sukacita,teruja,bangga,gumbira,segala macam ada perasaan diku ini..macam rasa nk senyum smpai ke telinga pon boley kottt...hahaa..mana idoknyer,setelah bertahun2 mnjadi pengikut tegar blog2 org laen,akhirnye dapat jgk publishkn blog sndiri...Agak ketinggalan zaman bunyiknyer,tp itu la hakikat sebenarnye...Pengalaman menyiapkan blog ni memg agak sukar,tp setelah lalui segala pahit, getir, tunggang, terbalik, terjaga, tertido,n then hasilnye....wah2,agak berpuas hati la wlaupun byk yg kurang..Almakelum la,saya bUdak bAru belajar,,,^-^


Okaiii,utk 'sweet'kn 1st entry ni,aku nk ucapkan berMilioN thanks la pada sis Ezmaliza Ezrik yang banyak berkongsi information pd diku ini yg serba kosom dlm dunia bLoger2 ini..Memg bersyukur  xterhingga la dpt knal sis ezma ni.Perkenalan yg singkat but mberi byk mkna in relation wif her..Hope,aku dpat knal lebih lama
dgn dia..<3 <3


Secondly,aku nk cite sebab2 nape la aku ni take a long time utk publishkan blog ni..bUkannye hape,korg tau la yg aku ni seorg yg malu-malu kucim (la kOnOn),aku mcm x yakin jer ley tembusi pasaran blog ni.Macam2 bermain dlm kpla hotak aku nih..ada ke org nk bc blog aku ni?ade ke pOlower?bley ke aku teruskan tulis entry2 every week??byk la ulat2 bulu soklan yg byk mlemahkan smgat utk berbelogwalking ni....!!hUh tensyen bile pikiaQ...n then aku byk bertanya pd blogger2 y arif as sis ezma,n kwn2 laen,dIorg byk bg positif feedback..wahhh,bkn maen lg tlebih eksaitet la plak aku ni nk cpat2 publishkan...ape2 komen ttg blog aku pasni akan aku jadikan pengalaman utk prbaiki lg kelemahan aku tuh....^_^


Btw,entry kali ni aku xnk la berceloteh panjang sgt..Juz nk korg tahu yg aku bukan mOdel,aku bukan la superstar,aku bukan jgk retis..Aku adalah insan biasa yg boley korg ajk bkawan n boley ajak pergi mana2,bley mkn bsma,bley ajak teman korg g tndassss...(eh tibe2 plax)!Ok la,nantikan entry seterusnye yerr...taTa :)





ha...ni la kt ezma,,,sweetkn??syg beliau! :)